Eveniment

Ministrul Muncii: Activitatea sindicală trebuie să se schimbe; sindicatele să vină şi cu soluţii

Autor: Pacala Dana, Nicoleta Medrea

29.03.2013, 19:28 216

"Ar trebui să înţelegeţi că şi activitatea sindicală trebuie să se schimbe, că sindicatul trebuie să vină şi să rezolve nu numai probleme legate de salarii şi de doleanţe legate strict de păstrarea locurilor de muncă. Sindicatele ar trebui să vină şi cu soluţii pentru găsirea celei mai bune metode pentru a face ca unitatea unde activează sindicatul să rămână viabilă", a declarat, la o dezbatere, Mariana Câmpeanu, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Muncii a adăugat că Legea 62, a dialogului social, va fi modificată, în perioada următoare, astfel încât dialogul social să fie funcţional, atât din punctul de vedere al patronatelor, cât şi al organizaţiilor sindicale.

"Modificările din Legea 62 vizează, în primul rând, să facă funcţional dialogul social, pentru că, la ora actuală, el nu este funcţional. În primul rând, există probleme de reprezentativitate, în special din partea patronatelor, care nu au putut să-şi constituie reprezentativitatea deoarece numărul de ramuri era foarte mic. Am încercat să mărim numărul de ramuri, astfel încât să avem reprezentativitate corectă, atât din punctul de vedere al patronatelor, cât şi al sindicatelor, în aşa fel încât contractele colective de muncă la nivel de ramură să poată fi încheiate. La ora actuală sunt foarte puţine contracte colective de muncă încheiate la nivel de ramură, din această cauză", a spus ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a participat, vineri, la o dezbatere pe tema regionalizării organizată de Prefectura Hunedoara şi Confederaţia Sindicală Naţională Meridian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO