Eveniment

Ministrul Muncii, de 1 mai: Criza din piaţa muncii cauzată de război va lovi persoanele vulnerabile

Ministrul Muncii, de 1 mai: Criza din piaţa muncii...

Autor: Cosmin Pirv

01.05.2022, 08:43 131

Ministrul Muncii Marius Budăi spune că, după doi ani în care ziua de 1 mai a fost umbrită de restricţiile impuse de pandemie, în acest an sărbătoarea este marcată de efectele războiului din Ucraina.

„Dacă în ultimii doi ani Ziua Internaţională a Muncii a fost umbrită de restricţiile dure impuse din cauza pandemiei de Covid-19, în acest an, deşi avem libertatea de a fi împreună, resimţim efectele războiului. Asistăm cu toţii la distrugerea a zeci, sute de mii de locuri de muncă, de întreprinderi şi de vieţi. La fel ca şi criza generată de pandemie, criza din piaţa muncii cauzată de război va lovi cel mai puternic în persoanele cele mai vulnerabile”, spune, într-un mesaj adresat cu ocazia zilei de 1 mai Marius Budăi.

Acesta spune că acum „trebuie să fim solidari şi să rămânem centraţi pe nevoile oamenilor afectaţi cel mai puternic de efectele pandemiei ori ale războiului”.

„La mulţi ani tuturor celor care muncesc şi mă înclin în faţa tuturor celor care au fost în prima linie pentru a-şi ajuta semenii afectaţi de pandemie, iar acum îşi fac cu devotament meseriile şi vin în sprijinul celor care fug din calea războiului”, a mai transmis ministrul Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO