Eveniment

Ministrul Muncii: Ne-am propus să recredibilizăm instituţia AM POSDRU

Ministrul Muncii: Există multe suspiciuni asupra AM POSDRU şi ne-am propus să recredibilizăm instituţia

Autor: Mediafax

24.02.2012, 16:55 409

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că există multe suspiciuni asupra AM POSDRU şi a structurilor acesteia din ţară, astfel încât ministerul şi-a propus ca în această perioadă să recredibilizeze instituţia.

Claudia Boghicevici a declarat, la ieşirea de la o întâlnire cu reprezentanţii Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (OIRPOSDRU) - Regiunea Centru, că doreşte să cunoască oamenii din teritoriu care muncesc pentru atragerea de fonduri structurale.

Boghicevici a recunoscut că există "suspiciuni" asupra Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU) şi de aceea îşi propune să recredibilizeze această instituţie.

"Există multe suspiciuni asupra instituţiei, AM POSDRU şi a OIR-urilor din ţară, şi ne-am propus ca în această perioadă să recredibilizăm instituţia. Corpul de control al ministrului se află deja în ţară, în teritoriu, pentru că dorim să verificăm aceste suspiciuni şi să acordăm sprijinul nostru instituţiilor statului, OLAF şi DLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă şi Departamentul pentru Lupta Antifraudă - n.r.), cei care au atribuţii de verificare a atragerii fondurilor structurale. Obiectivul nostru în această perioadă, obiectiv concret, este acela de a repune în plată fondurile structurale", a spus Boghicevici.

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, s-a aflat, vineri, la Alba Iulia, având întâlniri cu reprezentanţii OIRPOSDRU - Regiunea Centru şi participând la o reuniune, organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cu toţi şefii agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă din ţară şi ai centrelor regionale de formare a adulţilor.

Premierul Mihai - Răzvan Ungureanu a cerut ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, să o demită pe Carmen Ionel, din funcţia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autorităţii, iar aceasta a demisionat în 16 februarie.

Până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director general, interimatul va fi asigurat de Carmen Roşu.

Ministerul Afacerilor Europene a primit, luni seară, scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), declara purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

El preciza că, între 29 februarie-2 martie, o delegaţie CE va analiza situaţia şi motivul pentru care recomandările iniţiale nu au fost implementate. Rezultatul analizei va fi transmis la Bruxelles, iar Guvernul speră ca situaţia să fie remediată până la sfârşitul lunii martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO