Eveniment

Ministrul muncii: Nu am pornit de la ideea scăderii salariilor bugetarilor, dar unii câştigau mai mult decât preşedintele

Ministrul muncii: Nu am pornit de la ideea scăderii...

Autor: Adelina Mihai

07.02.2018, 00:04 7190

Ministrul muncii Lia Olguţa Vasilescu a spus că revoluţia fiscală prin care s-a făcut transferul contribuţiilor de la angajator la angajat nu a condus la reducerea salariilor în sistemul bugetar.

Cu toate acestea, ea a admis că unele categorii de bugetari au salarii mai mici pentru că au intrat pe grila noii legi a salarizării, care ar aduce echitate în sistemul bugetar.

„Raportul între cel mai mic şi cel mai mare salariu a fost stabilit între 1- adică salariul minim pe economie - şi 12 -reprezentând salariul preşedintelui. Anterior, în vechea lege, raportul prevăzut era de 1 la 15, dar în realitate ajunsese şi de 1 la 18. Întrucât acest raport este determinat de salariul minim pe economie şi de fluctuaţiile sale, la momentul apariţiei legii, salariile tuturor înalţilor demnitari, inclusiv cel al preşedintelui României, care erau stabilite printr-o OUG promovată în 2015, au scăzut cu sume cuprinse între 20 şi 40%“, a spus ministrul muncii. Ea a dat exemplul salariului preşedintelui, arătând că, la 1 iulie 2017, salariul preşedintelui a scăzut de la 21.540 lei brut, adică 15.108 net, la 17.400 brut şi 12.204 net.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO