Eveniment

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru despre demisiile medicilor din Arad: Avem un personal medical cu un moral relativ scăzut

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru despre demisiile...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

01.04.2020, 18:48 114

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, după o vizită la Spitalul Judeţean Arad, unde mai mulţi medici au demisionat în ultima vreme, că a găsit „un personal medical cu un moral relativ scăzut”.

„Avem un personal medical cu un moral relativ scăzut”, a spus Tătaru, declarându-se impresionat de o tânără rezidentă din Sicilia pe care a găsit-o lucrând la Arad.

Întrebat cum îşi explică ceea ce s-a întâmplat la Arad, din punctul de vedere al persoanelor infectate, dar şi din cel al cadrelor medicale care îşi dau demisiile, ministrul Sănătăţii a răspuns: „La început a fost cazul sau cazurile neidentificate sau asimptomatice sau cu simptome nespecifice care au dat o transmitere locală, urmând apoi între cadrele medicale şi la rândul lor între pacienţi. Poate că la un moment dat lipsa protecţiei, neidentificarea acelui caz, iar de atunci toate s-au dus de la sine”.

Întrebat cum s-au putut infecta cadrele medicale, ministrul a spus că nu poate afirma că a fost neglijenţă, dar e posibil să fi fost vorba despre lipsa protecţiei.

Tătaru a vizitat şi punctul de frontieră de la Nădlac, pentru a vedea cum se fac triajele epidemiologice.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad anunţa, marţi, că peste 80 de angajaţi - medici, asistenţi, infirmieri, brancardieri, registratori medicali - au intrat în concediu din 23 martie, iar 8 medici demisionează pentru că ies la pensie.

„Există opt cazuri de medici - şase de la UPU care au anunţat că îşi depun demisia pentru a intra în pensie. 83 de persoane – medici, asistenţi, infirmieri, brancardieri, registratori medicali sunt în concediu medical de pe data de 23 martie. Pentru a face faţă unui aflux de pacienţi infectaţi cu Coronavirus s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni. Până acum am angajat 20 de medici, 19 asistenţi medicali şi 4 – personal auxiliar”, se arăta într-un comunicat al SCJU Arad.

La SCJU Arad lucrează 305 medici, 985 de asistenţi medicali, 387 de infirmiere şi 64 de brancardieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO