Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre testarea bucureştenilor: Se poate, în măsura în care şi-o asumă Primăria Capitalei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre testarea...

Autor: Firuta Flutur

29.03.2020, 10:00 66

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declară că studiul care presupune testarea unui eşantion al populaţiei Bucureştiului nu este asumat de Ministerul Sănătăţii, ci de Primăria Capitalei şi Institutul „Matei Balş”.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat dacă instituţia pe care o conduce sau Guvernul îşi asumă testarea bucureştenilor. A răspuns negativ.

„Nu, în acest moment în Bucureşti este un studiu, în pregătire, între Matei Balş, INSP şi Primăria Capitalei, tocmai într-un context al pandemiei. Rămâne să vedem când va fi finalizat acest proiect al studiului, să ne dăm un acord în funcţie de necesitatea lui, dar şi de specificitatea acestui test”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Întrebat dacă acest test poate fi realizat şi fără acordul Ministerului Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus că el poate fi realizat, în măsura în care şi-l asumă Primăria Capitalei.

„Poate fi realizat, în măsura în care şi-l asumă Primăria Capitalei. Noi ca minister avem o serie de testări pe care le facem după un algoritm, după o anchetă epidemiologică pe care încercăm să o extindem la fiecare caz nou apărut, precum şi la contacţii acestora. Institutul Naţional de Sănătate Publică, precum şi Institutul Matei Balş pot face studii epidemiologice în context de pandemie, pentru a putea previziona sau a preveni eventuale efecte negative”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Ministrul a spus că nu ştie cine va cumpăra testele pentru acest studiu, dar bănuieşte că este vorba de Primăria Capitalei: „Nu sunt cheltuiţi bani pentru recoltări sau teste din banii ministerului sau a celor care sunt incluşi în anchete epidemiologice”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO