Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru rămâne pesimist: Vom avea creşteri şi în următoarele zile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru rămâne pesimist:...

Autor: Andreea Tobias

16.10.2020, 14:50 2179

Creşteri ale cazurilor noi de coronavirus vor exista şi în zilele următoare, efectele ultimelor restricţiilor fiind aşteptate  în următoarele două - trei săptămâni, a declarat, vineri, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

„Vom avea creşteri şi în următoarele zile, efectele restricţiilor de acum două zile ar trebui să îşi facă efectele în următoarele două - trei săptămâni, dar ţine foarte mult de fiecare dintre noi”, a spus ministrul, după o vizită în judeţul Iaşi la deschiderea spitalului mobil din Leţcani.

Întrebat despre numărul mare de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore, Tătaru a afirmat că, „după cum se poate vedea, sunt aceleaşi judeţe şi municipiul Bucureşti în care avem o creştere a transmiterii în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile”.

GCS a anunţat vineri 4.026 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 şi 75 de decese, din care trei la categoria de vârstă 20-29 de ani. La terapie intensivă sunt 726 de bolnavi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO