Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, despre întâlnirea cu producătorii de imunoglobulină: Vom găsi o rezolvare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, despre...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

07.03.2018, 13:51 98

"Discuţia încă nu s-a terminat, va continua şi după ce mă voi întoarce de la şedinţa de guvern. În acest moment spun eu că sunt nişte discuţii constructive, vom găsi o rezolvare a problemei. Este de bun augur că ne-am întâlnit dar vom continua după ce mă întorc", a declarat Sorina Pintea.

În privinţa răspunsului Austriei de a ne acorda ajutor, ministrul a precizat: "Aşteptăm veşti şi de la alte state şi apoi vom face o centralizare, continuă discuţiile cu toată lumea. Sunt 70 de state care au achiesat la sistemul acesta de mecanism ( NATO) şi care caută soluţii. Probabil ne vor oferi şi soluţii. Statele Unite a spus că are o soluţie dar, repet, le centralizăm şi vedem",

Pintea a precizat că imunoglobulina este pe stoc în Europa şi Statele Unite, menţionând că încă nu s-a decis reintroducerea taxei clawback.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, după ce a declanşat mecanismul european de protecţie civilă pentru asigurarea cantităţii de imunoglobulină necesară pentru tratamentul populaţiei, că există deja un prim răspuns, de la Crucea Roşie din Austria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO