Eveniment

Ministrul Sănătăţii: Sub 5% din teste au fost neconforme în ceea ce priveşte dezinfectanţii

Ministrul Sănătăţii: Sub 5% din teste au fost...

Autor: Petriana Condrut

04.05.2016, 14:41 621

Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în total au fost recoltate 3.526 de probe din spitalele din România pentru a verifica eficacitatea dezinfectanţilor folosiţi.

"Am ridicat 3.526 de probe, dintre acestea sub 5% sunt neconforme pentru diferite produse biocide testate. Acestă testare s-a făcut în laboratoarele unităţilor sanitare şi ale DSP-ului", a declarat ministrul Sănătăţii.

În total, peste 150 de probe au ieşit neconforme din punct de vedere al eficacităţii dezinfectanţilor. Ministrul a mai afirmat că s-au verificat suprafeţele şi modul în care se face procesul de dezinfecţie, urmârindu-se dacă substanţele dezinfectante distrug microorganismele.

"Aceste teste se repetă şi controalele au fost făcute în mod repetat în acest an. Ne punem problema unde apar testele neconforme. Am dispus să se ia toate măsurile, inclusiv care pot merge până la suspendarea folosirii substanţelor până la finalizarea anchetei", a mai spus Achimaş.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că în acest moment "pacienţii sunt în siguranţă" şi că marţi a discutat cu premierul Dacian Cioloş pe care l-a informat "de toate aspectele care au apărut".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO