• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8325
  • Leu / USD4.6725
Eveniment

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu: Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19, de un an

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu: Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19, de un an

Autor: Andreea Tobias

11.04.2021, 16:54 89

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an, nu de câteva zile. Spitalul nefiind în subordinea MS, Ministerul Sănătăţii are „capacitate limitată de a trece peste decizia unui manager”.

Vlad Voiculescu a spus că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi el personal au vorbit cu toţi pacienţii externaţi aflaţi acum acasă şi s-au informat asupra stării de sănătate a acestora.

„Fără excepţie, cei cu care am vorbit şi-au declarat solidaritatea cu cei care acum luptă pentru propria viaţă. Fără excepţie, oamenii au fost impresionaţi de faptul că acum la Spitalul Foişor pacienţi care au nevoie acută de terapie intensivă sunt ajutaţi să lupte pentru vieţile lor. (...) Mulţi dintre ei sunt în legătură cu medicii curenţi în continuare, iar Ministerul Sănătăţii a găsit deja soluţii pentru cazurile urgente, operaţii sau tratament, la Spitalul Agripa Ionescu”, a declarat Voiculescu.

Conform acestuia, pacienţii externaţi de la Foişor vor primi consultaţii sau orice altfel de ajutor din partea medicilor de acolo.

În ce priveşte discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuit COVID-19, ministrul sănătăţii spune că nu sunt de câteva zile, ci de nici mai mult, nici mai puţin un an de zile.

„Da, s-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi acordul managerului, respectiv formalităţile întocmite de conducerea spitalului au venit ultimele şi cu întârziere”, a adăugat ministrul: „mai pe scurt şi mai pe româneşte, Ministerul Sănătăţii nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliu. Chiar dacă vorbim de o situaţie de criză, lucrurile pot fi blocate din interes mediatic, politic, fie dintr-o neînţelegere a situaţiei de criză în care sistemul sanitar se află şi Ministerul Sănătăţii are capacitate limitată de a trece peste decizia unui manager”.

Vlad Voiculescu a mai spus că este regretabil că acest lucru s-a întâmplat şi este evident că, cel puţin de la un punct încolo, „s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capital politic”.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0061
Ieri: 4.9474
Azi: 4.6725
Diferență: -0,8825
Ieri: 4.7141
Azi: 5.8325
Diferență: -0,1353
Ieri: 5.8404
Azi: 4.8048
Diferență: -0,4599
Ieri: 4.8270