Eveniment

Ministrul transporturilor a reziliat contractul pentru centura oraşului Mihăileşti. ZF scrie din 2017 de problemele de pe şantier

Ministrul transporturilor a reziliat contractul pentru...

Autor: Bogdan Alecu

05.04.2019, 00:07 4541

Ministrul transporturilor a reziliat ieri contractul pentru construcţia centurii ocolitoare a oraşului Mihăileşti din Giurgiu, după ce spaniolii de la Copisa, care au câştigat licitaţia în 2016, sunt la numai 30% după aşa-zise lucrări de 3 ani. Efectiv, lucrările ar fi demarat cu doar câteva luni înainte de primul termen-limită din 2017, însă de atunci lucrările au avansat în ritm de melc. Primele articole pe această temă au fost publicat de ZF în vara anului 2017. La sfârşit de săptămână la Mihăileşti se formează coloane pe zeci de kilometri din cauza lipsei infrastructurii moderne, în condiţiile în care DN6 Bucureşti-Alexandria este unul dintre cele mai circulate din România, potrivit datelor companiei de drumuri.

Ministrul transporturilor Răzvan Cuc a reziliat contractul pentru centura oraşului Mihăileşti cu firrma spaniolă Copisa, în condiţiile în care constructorul nu s-a mobilizat suficient, iar lucrările sunt întârziate.

Aflat într-o vizită pe şantier, ministrul a precizat că lucrările ar fi trebuit terminate în 2017 şi că nu există întârzieri în plăţile către constructor. „Vorbim de 12 luni din 2016, trebuia în 2017 terminată. Suntem în 2019. Am mai avut discuţii şi în mandatul meu din 2017. Am venit şi le-am spus „oameni buni, mobilizaţi-vă şi lucraţi!“. Oamenii cred că au altă agendă şi vorbesc cu altcineva“, a spus Cuc.

Directorul CNAIR Narcis Neaga a precizat că progresul financiar este 34%, în timp ce progresul fizic al lucrărilor este de doar 30%. Proiectul centura de la Mihăileşti, Giurgiu, de pe drumul dintre Bucureşti şi Alexandria, a fost lansat iniţial în 2011 şi a fost oficial reluat în 2016, însă lucrările au avansat într-un ritm extrem de lent.

La finele lunii martie oficialii CNAIR avansau ideea ca obiectivul să fie finalizat prin forţe proprii, de către compania de drumuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO