Eveniment

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre greva de la Metrorex: Când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre greva...

Autor: Laura Buciu

26.03.2021, 08:46 305

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a avut o reacţie virulentă după ce traficul a fost blocat, vineri, la metrou, din cauza unei greve spontane a Metrorex: „O acţiune ilegală dă peste cap viaţa unui întreg oraş”.

Cătălin Drulă spune despre greva de la metrou că este ilegală şi dă peste cap viaţa întregii Capitale.

„Când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureştean este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toţi contribuabilii care susţin prin subvenţie de la bugetul naţional activitatea şi, evident, salariile de la companie”, spune Cătălin Drulă.

Ministrul afirmă că oamenii oneşti care lucrează la metrou au venit vineri dimineaţă la lucru şi pentru ei are toată aprecierea.

„Nu vă lăsaţi amăgiţi: miza ocupării ilegale a unor şine de metrou nu o reprezintă binele angajaţilor. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spaţii comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri (joi – n.r.) pentru evacuarea spaţiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM în 2018”, adaugă ministrul.

Acesta ameninţă că acţiunile Ministerulu vor continua: „O firmă, un sindicat vor neapărat să căpuşeze Metrorex în linişte, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO