Eveniment

Ministrul transporturilor: Privatizarea CFR Marfă nu a fost un eşec. Trebuie regândit timing-ul

Foto: Marius Dumbrăveanu

Foto: Marius Dumbrăveanu

Autor: Mediafax

24.10.2013, 21:19 312

Ministrul transporturilor Ramona Mănescu (foto) a declarat ieri la Galaţi că prima încercare de vânzare a CFR Marfă nu a fost un eşec, însă timpul ar fi fost prea scurt, astfel că pentru noua procedură de privatizare MT nu mai vrea să se grăbească, ci să facă „lucrurile foarte bine, temeinice, corecte“.

„Vreau să vă spun, cu toată responsabilitatea, că Ministerul Transporturilor chiar a depus toate eforturile şi a făcut toate diligenţele pentru ca această privatizare să fie un succes. Au fost condiţii care nu au putut fi îndeplinite, independent şi de voinţa ministerului şi de voinţa GFR. Deci nu putem vorbi aici de un eşec atâta timp cât ambele părţi au depus chiar toate eforturile şi diligenţele. A fost poate timpul prea scurt, poate nu a fost gândit foarte bine de la început timing-ul, de aceea de data aceasta nu vrem să ne mai grăbim, vrem să facem lucrurile foarte bine, temeinice, corecte, transparete şi în beneficiul statului, al CFR Marfă“, a afirmat Mănescu. Ministrul a declarat că miercuri a avut o întâlnire cu reprezentanţii FMI pentru a discuta calendarul privind cea de-a doua încercare de privatizare a CFR Marfă, precizând că nu există o dată limită în acest sens.

„Procedura a fost reluată imediat după finalizarea primei proceduri. Premierul a anunţat în şedinţă de guvern reluarea procedurii, noi în momentul acesta discutăm un calendar. Ieri am avut o primă întâlnire cu Fondul Monetar Internaţional şi cu experţii din minister pentru discutarea acestui calendar. Ne dorim ca această privatizare să fie bine făcută în favoarea statului şi în deplină legalitate. Procedura va dura, nu există o dată limită. Chiar am discutat ieri cu FMI şi au spus că dacă prima procedură a fost un pic grăbită, aceasta va trebui să decurgă foarte bine şi să fie un succes. Deci nu ne mai grăbim. Acesta a fost mesajul pe care FMI ni l-a dat“, a spus Mănescu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.10.2013