Eveniment

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va discuta cu Gabriela Firea trecerea Centurii Capitalei în administraţia primăriei

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va discuta cu...

Autor: Anca Olteanu

25.05.2017, 15:01 193

„Trecerea centurii va face obiectul unei discuţii separate pe care o vom avea în perioada următoare”, a spus Răzvan Cuc.

Potrivit ministrului, în ultimele luni s-a început lucrul la mai multe proiecte de pe Centura Capitalei, precum legătura dintre DN7 cu A1 (care va fi finalizată în cursul anului acesta, la sfârşitul lunii august, proiectarea, execuţia şi extinderea la patru benzi), legătura DN2 A2, Voluntari cu A2. Mai mult, au fost urcate pe SEAP anunţurile pentru atribuirea contractelor de proiectare şi execuţie a pasajelor de la Popeşti şi Berceni şi a fost semnat contractul pentru proiectare şi execuţie pentru obiectivul pasajului de la Domneşti.

„Centura, în acest moment, din punctul de vedere al investiţiilor care trebuiau făcute de minister, au fost făcute şi au fost demarate, dar predarea prevede o procedură destul de amplă. Vorbim de finanţare şi de alte mecanisme mult mai tehnice. Noi am atacat toate problemele de pe centură, dar o să mai vorbim cu doamna Firea pe acest subiect”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Gabriela Firea a cerut Guvernului ca administrarea Şoselei de Centură să treacă în administrarea primăriei, precizând că răspunsul neoficial al executivului ar fi fost că s-ar putea pierde fonduri europene. În replică, Gabriela Firea susţine că Primăria Capitalei poate atrage fondurile europene necesare.

„Un răspuns preliminar şi neoficial din partea Guvernului a fost că, în urma acestui transfer, s-ar putea pierde fondurile europene, însă Primarul General a precizat că aceste fonduri sunt alocate pentru obiectul de investiţii, nu pentru instituţie”, a transmis Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO