Eveniment

Mioveni, oraşul unde Dacia produce maşini, termină în septembrie construcţia unui spital de stat de 55 mil. euro

Mioveni, oraşul unde Dacia produce maşini, termină în...

Autor: Georgiana Mihalache

01.08.2019, 00:07 2395

Oraşul Mioveni, aflat la 15 kilometri de Piteşti, în judeţul Argeş, va avea un nou spital de stat, după ce în septembrie va fi predată autorităţilor locale construcţia unei unităţi de 250 de paturi, care a costat 55 mil. euro, sursa fiind programul naţional de dezvoltare locală.

„Mioveni are două mari platforme industriale, dintre care una este reactorul nuclear FCN (cealaltă este platforma fabricii Automobile Dacia – n.red.). Oraşul Mioveni şi comunele limitrofe numără 100.000 de oameni care trebuie să ajungă în timp util, ambulanţele sunt foarte puţine şi sunt anumite perioade în care sunt prea solicitate. La orele de vârf, până la Piteşti se fac şi 45 de minute“, a spus pentru ZF Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni.

Spitalul va deservi şi locuitorii comunelor din jur, potrivit lui Ion Georgescu, în total vor fi în jur de 300 de angajaţi în unitatea spitalicească, iar primarul spune că managementul viitorului spital trebuie să se ocupe să găsească personal.

Suprafaţa totală desfăşurată este de 17.000 de metri pătraţi, iar spitalul va avea şase etaje.

Cel mai mare angajator din zonă este Automobile Dacia, cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, cu aproximativ 18.000 de angajaţi pe platforma de la Mioveni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO