Eveniment

Mircea Ursache, seful AVAS

30.04.2004, 00:00 46



Mircea Ursache, fostul vicepresedinte al AVAB, a fost numit, prin decizie a premierului, in functia de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a anuntat ieri purtatorul de cuvant al guvernului, Despina Neagoe. Executivul a decis, printr-o ordonanta de urgenta aprobata in urma cu doua saptamani, comasarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare cu Autoritatea pentru Privatizare, noua structura fiind denumita Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.



"Sunt foarte multe lucruri de facut si cred ca noua echipa a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului ar putea fi definitivata la inceputul lunii august", a declarat pentru Ziarul Financiar Mircea Ursache. El a adaugat ca Executivul urmeaza sa aprobe abia in sedinta de saptamana viitoare componenta Consiliului de Supraveghere si Indrumare care va coordona activitatea AVAS si care trebuie sa aprobe noua organigrama. "In plus, trebuie respectate termenele impuse de Codul muncii in procesul de disponibilizare", a mai spus Ursache. Potrivit unei hotarari a guvenului, APAPS trebuie sa-si reduca anul acesta personalul cu 11.231 de angajati, din care 9.700 vor fi concediati.



Noul presedinte al AVAS a mai spus ca portofoliul preluat de la fosta Autoritate pentru Privatizare mai cuprinde circa 60 de societati. "Din acestea, singura societate mare este Electroputere, companie care face parte din programul PSAL, restul fiind companii mici, institute de cercetare", a mai spus Ursache.



Printre atributiile AVAS intra si aplicarea strategiei guvernamentale de finalizare a privatizarii societatilor comerciale de stat, administrarea participatiile statului, in calitate de actionar sau asociat, la societatile aflate in portofoliul sau, si urmarirea modului de respectare a clauzelor cuprinse in contractele de vanzare-cumparare a actiunilor.
miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO