Eveniment

Mişcare şoc pe scena politică: Premierul Mihai Tudose confirmă că demisionează. CEx PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvern. În România revine haosul politic

Mişcare şoc pe scena politică: Premierul Mihai Tudose...

Autor: Liviu Dadacus

15.01.2018, 21:15 3136

Comitetul Executiv al PSD a votat luni retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose, premierul Mihai Tudose anunţând în consecinţă că îşi va depune mandatul.

Cei mai mulţi membri CEx al PSD au cerut ca premierul Mihai Tudose să îşi depună mandatul, ca urmare a tensiunilor din ultima perioadă.

În replică, Tudose le-ar fi spus că, dacă votul va fi de retragere a sprijinului, îşi va depune mandatul, ceea ce s-a şi întâmplat. Votul acordat în structura PSD a fost majoritar de retragere a sprijinului politic.

După cinci ore de discuţii, din luările de poziţie ale membrilor CEx, ar rezulta că cei mai mulţi membrii ai Consiliului Executiv i-au cerut lui Mihai Tudose să îşi prezinte mandatul.

În replică, premierul le-a spus celor prezenţi că este dispus să facă acest gest, în condiţiile în care votul din şedinţă este unul de retragere a sprijinului politic.

Totodată, în CEx s-ar fi cerut ca votul să fie unul secret.

Liderii PSD s-au reunit la ora 16.00, la sediul PSD, fiind pusă în discuţie susţinerea în continuare a Cabinetului Tudose, după ultimele tensiuni între premier şi conducerea partidului.

Ulterior, Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a confirmat la TVR 1 că urmează să se numească un nou guvern.

Deznodământul situaţiei se află în mâinile preşedintelui Iohannis, care este chemat să numească un nou premier. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO