Eveniment

Misiune economică în SUA a Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ

29.09.2015, 00:00 104

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează între 28 septembrie şi 2 octombrie 2015 o misiune economică în SUA, la New York şi Washington. „Această misiune oferă ocazia firmelor româneşti de a se întâlni cu oameni de afaceri din domeniul lor de activitate. Interesele membrilor delegaţiei conduse de CCIR se îndreaptă spre identificarea noilor oportunităţi de afaceri, export-import şi cooperarea în domenii precum industria de petrol şi gaze, securitatea cibernetică, infrastructura de transport şi serviciile de turism“, spune Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Potrivit acestuia, promovarea companiilor româneşti prin intermediul misiunilor economice poate duce la creşterea accesului la noi pieţe globale sau la începerea unor proiecte comune pe terţe pieţe: „Intensificarea legăturilor cu partenerii din SUA este o prioritate a CCIR pe linie de relaţii externe, existând potenţial neexploatat până în prezent”.

La sfârşitul lui 2014, volumul schimburilor comerciale româno - americane s-a ridicat la 2,2 mld. dolari din care importuri din SUA de 905 mil. dolari şi exporturi către SUA de 1,3 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO