Eveniment

Mizerie, rugină şi gândaci în mai multe pieţe din Bucureşti. ANPC a dat amenzi în valoare totală ce depăşeşte 135.000 lei. Activitatea unui magazin şi a unei pieţe a fost suspendată

Mizerie, rugină şi gândaci în mai multe pieţe din...

Autor: Mediafax

22.11.2021, 17:46 189

Mizerie, rugină şi gândaci în mai multe pieţe din Sectorul 4 al Capitalei. Activitatea unui magazin şi a unei pieţe a fost suspendată de inspectorii ANPC. Amenzile depăşesc 135.000 lei.

Protecţia Consumatorilor a verificat, luni, modul în care se respectă legea în pieţele Sudului, Berceni Olteniţei, Reşiţa şi Străduinţei din Bucureşti, precum şi la magazinele din incintele acestora.

Au fost controlaţi 26 de operatori economici şi, în urma acestor acţiuni, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au dat amenzi de 136.000 lei.

Comisarii au confiscat 900 de kilograme de carne şi produse lactate şi au oprit temporar activitatea a 15 operatori economici.

Activitatea din Piaţa Berceni şi a unui magazin din Piaţa Reşiţa a fost suspendată pe maxim 6 luni, potrivit unui comunicat transmis de ANPC.

Cele mai importante deficienţe constatate au fost:

- utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (cu zone cu rugină)

- comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice (consistenţă moale, mucegai, lovituri mecanice)

- nerespectarea temperaturilor recomandate de producător pentru preparatele din carne, mezeluri, produse lactate

- vitrina asistată din incinta magazinului, cu brânzeturi şi mezeluri, prezintă rugină, zone exfoliate şi scurgeri de lichid provenite de la produsele alimentare expuse, apă şi resturi alimentare

- comercializarea unor produse nesigure

- nerespectare condiţiilor de depozitare pentru membranele naturale

- prezenţa mucegaiului, a exfolierilor de vopsea, pânzelor de păianjen, conductelor cu izolatii realizate din saci din plastic (la nivelul tavanului)

- pubele amplasate în vecinătatea imediată sau chiar cu contact cu ambalajele cu produse agricole

- depozitarea excesivă a mărfurilor agricole în spaţiile dintre tarabe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO