Eveniment

Modificările oficiale ale Codului fiscal. Noul Cod fiscal dă de muncă contabililor şi consultanţilor fiscali. Care sunt principalele modificări

Adrian Benţa, consultant fiscal: E sistemul Robin Hood. Mai luăm de la cei care au venituri mai mari ca să le dăm la cei mai puţin activi, dar în sine sunt măsuri fiscale.

Adrian Benţa, consultant fiscal: E sistemul Robin Hood. Mai luăm de la cei care au venituri mai mari ca să le dăm la cei mai puţin activi, dar în sine sunt măsuri fiscale.

Autor: Răzvan Botea

21.07.2022, 10:30 1153

♦ Guvernul a publicat în Monitorul Oficial modificările la Codul fiscal care, în cea mai mare parte, vor intra în vigoare începând din 2023 ♦ Printre principalele modificări se află suprataxarea contractelor part-time şi creşterea impozitului pe dividende ♦ Munca la negru şi gri este o realitate, dar suprataxarea contractelor part-time face victime colaterale, cred economiştii.

Contabilii şi consultanţii fiscali lucrează cu motoarele turate la maxim, după ce guvernul a publicat legea care modifică Codul fiscal. Cele mai importante prevederi, din care o parte au intrat deja în vigoare, se referă la supraimpozitarea contractelor part-time şi creşterea impozitului pe dividende, dar şi creşterea TVA-ului la toată zona de HoReCa sau la sucuri carbogazoase.

„E sistemul Robin Hood. Mai luăm de la cei care au venituri mai mari ca să le dăm la cei mai puţin activi, dar în sine sunt măsuri fiscale. Ar trebui ca, pe lângă aceste modificări, să iei şi alte măsuri. Să mergi către angajat şi te gândeşti ce faci pentru el, ca să nu mai muncească pe salariul minim“, spune Adrian Benţa, consultant fiscal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO