Eveniment

Mohammed bin Salman: Palestinienii şi israelienii au dreptul să aibă propriile teritorii

Mohammed bin Salman: Palestinienii şi israelienii au...

Autor: Marian Avram

03.04.2018, 08:11 1320

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, a declarat, într-un interviu acordat pentru revista The Atlantic, că palestinienii şi israelienii au dreptul să aibă propriile teritorii, în contextul în care Riadul nu a recunoscut oficial Israelul ca stat, relatează site-ul Reuters.

”Cred că palestinienii şi israelienii au dreptul să aibă propriile teritorii, însă trebuie să avem un acord de pace între ei pentru a asigura stabilitatea şi pentru a avea relaţii normale”, a afirmat Mohammed bin Salman.

Arabia Saudită nu recunoaşte Israelul ca stat, iar oficialii de la Riad au atras atenţia în repetate rânduri că normalizarea relaţiilor cu Tel Aviv este legată de retragerea israelienilor de pe teritoriile capturate în urma războiului din 1967, care sunt revendicate şi de palestinieni.

”Avem îngrijorări faţă de soarta moscheei din Iersualim şi faţă de drepturile poporului palestinian. Acestea sunt singurele noastre preocupări. Nu avem nimic împotriva niciunui popor”, a declarat prinţul moştenitor saudit, semnalând posibilitatea îmbunătăţirii relaţiilor dintre Riad şi Tel Aviv.

”Avem multe interese comune cu Israelul”, a adăugat bin Salman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO