Eveniment

Moldoveanul care şi-a făcut un metru de autostradă are un nou proiect: un film documentar despre morţii de pe şoselele României

Moldoveanul care şi-a făcut un metru de autostradă are...

Autor: Andreea Tobias

17.04.2019, 10:43 380

Omul de afaceri Ştefan Mandachi din Suceava, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, anunţă că lucrează la un film documentar despre morţii de pe şoselele României.

„Împreună cu echipa mea (prieteni, colaboratori, experţi) lucrăm la un proiect nou. Vom începe pregătirile pentru un film documentar de lungmetraj care are ca teme: tragediile care se repeta în România de 30 ani din cauza accidentelor rutiere şi a nesimtirii celor care au condus România, zona de confort şi nepăsare a românilor, importanţa unui pas mic de furnică pentru o ţară întreagă, eactivarea conştiinţei românilor, corupţia şi politicul care contaminează curajul oamenilor”, scrie omul de afaceri pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în noul proiect vor fi intervievaţi politicieni din toate partidele, inclusiv cei care l-au criticat sau sprijinit pe Ştefan Mandachi , antreprenori, sportivi, oameni de cultură, preoţi, jurnalişti, poliţişti şi medici.

„Va urma o perioadă de interviuri inclusiv cu politicieni pentru a încerca să depistăm cine sunt vinovaţii pentru moartea a 2.000 de oameni anual (mulţi nevinovaţi). Cu siguranţă ştiu ei mai bine cine sunt vinovaţii. Asta nu înseamnă că îmi voi încălca promisiunea că nu voi face politică vreodata în această viaţă”, adaugă omul de afaceri.

Acesta anunţă de asemenea că va călători mult în România şi va duce mesajul către cât mai multe persoane.

„Aştept cât mai multe sugestii din partea voastră. Mă interesează mărturia oamenilor care au pierdut oameni dragi în accidente rutiere sau şi-au distrus vieţile din cauza drumurilor dezastruase. Aştept cu mare interes alte idei de la voi cu privire la oameni, victime, locaţii, evenimente, întâmplări, decese, nervi, situaţii absurde, cu care sunt sigur că vă confruntaţi mulţi dintre voi”, scrie Mandachi.

Omul de afaceri Ştefan Mandachi a ajuns în atenţia publică după ce a construit un metru de autostradă în judeţul Suceava, ca formă de protest faţă de lipsa infrastructurii din Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO