Eveniment

Moment istoric: Noul preşedinte al României este Klaus Iohannis

Moment istoric: Noul preşedinte al României este Klaus...

Autor: Adelina Dragomir

21.12.2014, 12:21 318

”Stau aici, în faţa dumneavoastră, conştient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii României mi-au acordat-o cea de a fi preşedintele lor şi îi asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor”, a spus Iohannis.

El a adăugat că este ”profund mişcat de dragostea de ţară care a stat în spatele participării la vot, de aspiraţia spre libertate şi proprietate a românilor”.

”Vă mulţumesc vouă, tuturor concetăţenilor mei, pentru că aţi arătat lumii întregi adevărata faţă a României,. La 25 de ani după căderea comunismului aţi făcut încă o dată să triumfe democraţia şi participarea”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în discursul rostit în Parlament, că este nevoie de "înţelegerea clară" la nivelul întregii clase politice că "nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie".

"Este nevoie de înţelegerea clară la nivelul întregii clase politice: nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie", a spus el.

Iohannis a precizat că şi-ar dori ca la sfârşitul mandatului său "corupţia să nu mai figureze pe agenda publică, instituţiile să funcţioneze pentru cetăţeni".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO