Eveniment

Moody's: Ratingul României va fi sub presiune dacă deficitul bugetar nu se va încadra în ţinta cu FMI

25.06.2010, 16:07 29

Ratingul României va fi sub presiune dacă deficitul bugetar nuse va încadra în ţinta fixată cu FMI pentru acest an, de 6,8% dinPIB, a afirmat reprezentantul Moody's Kenneth Orchard, care spunecă instituţia financiară va amâna probabil aprobarea virăriitranşei a cincea din acord, informează Mediafax.

"Decizia de azi (vineri - n.r.) a Curţii Constituţionale faceposibilă amânarea discutării în Consiliul FMI a revizuiriiacordului cu România şi, prin urmare, şi virarea următoarei tranşear putea fi întârziată. Totuşi, Moody's percepe această chestiuneca o chestiune temporară şi nu ca o rupere fundamentală aprogramului", a declarat Orchard.

El a menţionat că, cel mai probabil, Guvernul va lua măsuri deremediere a situaţiei, posibil prin majorarea taxelor, ceea ce vaînsemna continuarea acordului cu FMI.

Moody's subliniază că situaţia lichidităţii Guvernului este înprezent suficientă şi nu depinde de virarea următoarei tranşe de laFMI, care va intra la BNR. ai multe despre concluziile Moody'scitiţi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO