Eveniment

Moţiunea de cenzură e pe drum. Deputat USR PLUS: Am discutat cu cei de la AUR. Avem 122 de semnături, deci putem depune moţiune de cenzură

Moţiunea de cenzură e pe drum. Deputat USR PLUS: Am...

Autor: Cosmin Pirv

02.09.2021, 13:55 887

Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat că reprezentanţii formaţiunii au discutat cu AUR şi că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat că vineri va avea loc o şedinţă a coaliţiei.

„Premierul Cîţu a pierdut susţinerea USR PLUS pentru a conduce în continuare acest guvern de coaliţie. În acest moment, Cabinetul funcţionează fără o susţinere majoritară parlamentară. Am cerut coaliţiei o întâlnire în cursul zilei de astăzi, nu a fost posibilă, înţelegem că mâine ne vom întâlni în şedinţă de coaliţie, în care premierul Cîţu trebuie să înţeleagă să facă un pas în spate. Şi-a dovedit limitele, a dovedit că a folosit abuzuv puterea cu care a fost învestit de căte această coaliţie şi cerem PNL să facă o nouă propunere de premier”, a declarat Moşteanu.

Acesta susţine că USR PLUS vrea să continue coaliţia de guvernare, cu această structură ministerială: „Referitor la zvonurile din spaţiul public: nu se pune problema să facem schimb de ministere, tot felul de trocuri. Avem o structură, nişte portofolii ministeriale şi aşa va rămâne”.

Moşteanu a anunţat că USR PLUS a discutat cu AUR pentru o eventuală moţiune de cenzură.

„Următorul pas este şedinţa de coaliţie, apoi dacă Florin Cîţu se agaţă de scaunul de la Palatul Victoria, aşa cum l-am pus în Parlament, îl vom da jos tot în Parlament. Am discutat cu toate partidele politice despre o eventuală moţiune de cenzură. (...) Am discutat cu cei de la AUR pentru a vedea dacă avem o variantă de a strânge semnăturile. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moţiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text. Aş vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde de doar de maturitatea politică a Florin Cîţu”, a mai spus deputatul US PLUS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO