Eveniment

Motivarea CCR: Teodor Meleşcanu nu putea fi propus şef la Senat din partea PSD

Motivarea CCR: Teodor Meleşcanu nu putea fi propus şef...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

14.02.2020, 17:56 90

CCR a motivat decizia de a declara neconstituţională alegerea  lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului prin faptul că PSD nu putea propune un senator din alt grup.

Teodor Meleşcanu nu putea fi propus ca şef al Senatului din partea PSD, deoarece făcea parte grupul parlamentar ALDE în timp ce propunerea sa la a doua funcţie în stat a venit din partea social-democraţilor, se arată în motivarea decizie Curţii Constituţionale a României din 22 ianuarie.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că Teodor Meleşcanu a fost ales nelegal în funcţia de preşedinte al Senatului.

După decizia judecătorilor constiruţionali de a admite sesizarea de neconstituţionalitate a alegerii sale la şefia Senatului, Meleşcanu a demisionat din funcţie înainte de publicare motivării.

Teodor Meleşcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului, cu susţinerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO