• Leu / EUR4.7274
  • Leu / GBP5.1683
  • Leu / USD4.2601
Eveniment

Mugur Isărescu, către Şerban Nicolae: Vreţi să fim cu dobânzi mai mici? Trebuie să reducem inflaţia, reducem deficitul, puteţi să faceţi asta, că sunteţi cu bugetul în faţă

Mugur Isărescu, către Şerban Nicolae: Vreţi să fim cu dobânzi mai mici? Trebuie să reducem inflaţia, reducem deficitul, puteţi să faceţi asta, că sunteţi cu bugetul în faţă

Autor: Catalina Iordache

12 feb 2019 1267

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, marţi, la audierea din Comisia economică din Parlament, că o cale pentru a avea dobânzi mai mici o reprezintă reducerea deficitului, transmiţându-i lui Şerban Nicolae că politicienii pot face acest lucru fiind ”cu bugetul în faţă”.

„Vreţi să fim cu dobânzi mai mici. Trebuie să reducem inflaţia, reducem deficitul, puteţi să faceţi asta, că sunteţi cu bugetul în faţă. (...)Nu putem să reducem dobânda şi ROBOR în jos, dacă nu reducem cel puţin aceşti trei indicatori”, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, marţi, la audierea din Comisia economică din Parlament, în contextul în care chiar în acel moment bugetul era dezbătut în Comisia bugetară.

Guvernatorul BNR le-a transmis membrilor Comisiei că în afara de invitaţia la audiere nu a primit o altă solicitare, că „poate ne apucam de lucru”.

„Nu am primit o solicitare, în afară de această invitaţie, să facem ceva, că poate ne apucam de lucru”, a spus Isărescu.

De asemenea, senatorul PSD, Şerban Nicolae i-a spus lui Isărescu că dacă îl auzea acum două săptămâni, era mai ”liniştit”, făcând aluzie la invitaţiile pe care le-a mai avut guvernatorul BNR.

„Dacă îmi spuneaţi acum două săptămâni, eram mai liniştit. Mi-aş dori să văd o dată că ROBOR-ul este mai mic, când se învârte fluctuaţia”, a spus Nicolae.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), participă, marţi, alături de întreg Consiliul de Administraţie al BNR, la audierea de la comisiile Senatului.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7274
Diferență: -0,0211
Ieri: 4.7305
Azi: 4.2601
Diferență: 0,0611
Ieri: 4.2682
Azi: 5.1683
Diferență: 0,1434
Ieri: 5.1654
Azi: 4.3460
Diferență: -0,0782
Ieri: 4.3593