Eveniment

Municipiul Ploieşti va achiziţiona 22 de autobuze electrice şi 30 de staţii de încărcare printr-un proiect de 10 milioane euro, cu finanţare europeană

Noile mijloace de transport vor înlocui autovehiculele mai vechi de 17 ani, care se află, în prezent, în parcul auto al operatorului de transport public local, TCE SA Ploieşti.

Noile mijloace de transport vor înlocui autovehiculele mai vechi de 17 ani, care se află, în prezent, în parcul auto al operatorului de transport public local, TCE SA Ploieşti.

Autor: Daniel Lazar

26.10.2022, 08:30 1012

Primăria Municipiului Ploieşti va achiziţiona 22 de autobuze nepoluante, 22 de staţii de încărcare lentă şi 8 staţii de încărcare rapidă printr-un proiect cu finanţare europeană, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 10 milioane euro, fără TVA. Proiectul autorităţii publice ploieştene „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achizi­ţionarea de autobuze electrice şi staţii de încărcare“ se va derula în parteneriat cu primăria comunei Ariceştii Rahtivani, localitate unde este situat unul dintre cele mai mari parcuri industriale din România.

Obiectivul general al proiectului respectiv este reprezentat de asigurarea unui serviciu de transport public pentru călători, sustenabil, eficient şi prietenos cu mediul, la nivelul municipiului Ploieşti, prin îmbunătăţirea condiţiilor de mobilitate şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Noile mijloace de transport, achiziţionate în cadrul proiectului, vor înlocui autovehiculele mai vechi de 17 ani, care se află, în prezent, în parcul auto al operatorului de transport public local, TCE SA Ploieşti. Prin implementarea acestui proiect cu finanţare europeană se doreşte creşterea gradului de mobilitate a cetăţenilor, prin înfiinţarea unor noi trasee de transport public între localităţile Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO