Eveniment

NATO avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile

NATO avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura...

Autor: Ramona Cornea

07.04.2022, 00:07 1890

♦ Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a aver­ti­zat că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile „Nu am văzut niciun indiciu că preşedintele Putin şi-a schim­bat ambiţia de a controla întreaga Ucraină şi, de ase­menea, de a rescrie ordinea internaţională, aşa că trebuie să fim pregătiţi pe termen lung“, a spus el, citat de CNN.

♦ Oficialii ucraineni au declarat că lupte majore au loc în estul Ucrainei, guvernatorul militar regional al regiunii Lugansk de Est cerând civililor să evacueze unele oraşe, scrie CNN.

♦ Rusia foloseşte foamea ca „o armă“ în Ucraina, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski parlamentarilor irlandezi, subliniind impactul blocadei ruse a exporturilor.

♦ Cel puţin 1.563 de civili au fost ucişi de la începutul invaziei ruse în Ucraina, potrivit ONU. Organizaţia a anunţat până acum 3.776 de victime civile în Ucraina: 1.563 de morţi şi 2.213 de răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO