Eveniment

NATO: Ucraina cere „arme, arme, arme“

NATO: Ucraina cere „arme, arme, arme“

Autor: Ramona Cornea

08.04.2022, 00:08 485

► Ucraina spune că are nevoie urgentă de mai multe arme de la aliaţii săi occidentali pentru a se apăra de Rusia. „Agenda mea este foarte simplă. Are doar trei puncte pe ea: arme, arme şi arme“, a spus ministrul de externe al Ucrainei Dmytro Kuleba înaintea unei întâlniri cu miniştrii de externe ai NATO.

► Kremlinul avertizează: furnizarea de arme Ucrainei va afecta negocierile de pace. „Alimentarea Ucrainei cu diverse tipuri de arme nu contribuie la succesul nego­cierilor ruso-ucrainene. Mai degrabă, va avea un efect negativ“, a declarat Dmitri Peskov, potrivit Sky News.

► Miniştrii de externe pentru fiecare dintre ţările din G7 (Grupul celor şapte) au lansat o declaraţie comună după întâlnirea cu omologul lor ucrainean Dmytro Kuleba. Grupul a spus că „masacrele“ din oraşul Bucha şi alte zone ucrainene care au fost sub ocupaţie rusă vor fi catalogate drept încălcări grave ale dreptului internaţional, scrie BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO