Natura face ravagii în Harghita: 85 de curţi din trei localităţi, inundate după revărsarea râurilor

13 mar 2018 Autor: Dragos Suciu

85 de curţi şi gospodării din 3 localităţi din Harghita sunt inundate, marţi, după ce debitele râurilor şi ale pârâurilor au crescut în urma topirii zăpezilor, ploilor sau scurgerilor de pe versanţi, în vreme ce un drum judeţean şi un pod au fost afectate, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 30 de curţi din localitatea Lăzarea, 15 gospodării din Fileni şi 40 din Suseni au fost inundate.

Zeci de pompieri sunt mobilizaţi pentru scoaterea apelor.

”Este afectat DJ 131, la ieşirea din localitatea Mărtiniş spre Rareş, după ce râul Homorodu Mic s-a revărsat pe carosabil. Un pod a fost inundat şi se circulă greoi. Râurile Târnava Mare, Olt, Homorodu Mic şi Homorodu Mare sunt monitorizate”, a spus Alina Ciobotariu.

Debitele râurilor şi ale pârâurilor din Harghita au crescut mult în ultimele ore, ca urmare a topirii zăpezilor, ploilor din ultimele ore şi a scurgerii apelor de pe versanţi.

Bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare din judeţele Harghita şi Braşov au intrat până marţi la miezul nopţii sub cod roşu de inundaţii, conform unei alte avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

 
Cuvinte cheie:
HARGHITA
, INUNDATII
, inundatie
, ape
, crestere
, debite
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide