Eveniment

Nava blocată în Canalul Suez s-a mişcat pentru prima dată

Nava blocată în Canalul Suez s-a mişcat pentru prima...

Autor: Bogdana Gusuleac

28.03.2021, 09:11 726

Nava care blochează Canalul Suez a fost mişcată pentru prima dată de la declanşarea crizei. Sâmbătă, salvatorii au reuşit să mişte pupa şi cârma navei. Aproape 15% din tot traficul maritim tranzitează Canalul Suez, motiv pentru care sute de nave aşteaptă deblocarea navei Ever Green.

Nava Ever Green a rămas blocată de-a lungul Canalului Suez, suspendând traficul maritim pe una dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume. Aproape 15% din întregul trafic maritim tranzitează Canalul Suez, motiv pentru care sute de nave aşteaptă deblocarea navei Ever Green, pentru a putea relua activitatea, relatează Reuters.

Osama Rabie, preşedintele Autorităţii Canalului Suez, a declarat că mareele şi vânturile puternice îngreunează misiunea echipajelor. El speră că nu va fi nevoie să renunţe şi la câteva dintre cele 18.300 de containere de la bordul navei, pentru a uşura încărcătura.

Însă, după îndelungi eforturi de a disloca nava, echipajele au reuşit astăzi să mişte pupa şi cârma navei. Încă este greu de stabilit când vor putea debloca nava.

„Ne aşteptăm ca în orice moment nava să alunece şi să se deplaseze”, a declarat Osama Rabie.

Nava a eşuat ca urmare a rafalelor puternice de vânt. Din cauza greutăţii pe care o susţine, structura navei a suferit deteriorări semnificative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO