Eveniment

Ne aflăm pe calea cea bună. Ludovic Orban: Pare că am oprit creşterea cazurilor noi de COVID

Ne aflăm pe calea cea bună. Ludovic Orban: Pare că am...

Autor: Gabriel Pecheanu

06.08.2020, 15:17 350

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că „după cum arată arată datele, părem că am oprit creşterea” numărului de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. El mai spune că pericolul cel mai mare ar fi fost ca România să înregistreze o tendinţă de progresie geometrică.

„După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Pericolul cel mai mare era să nu mai avem creştere liniară, ci să aibă o tendinţă de progresie geometrică”, a declarat Ludovic Orban.

El a reamintit de perioada de vid legislativ în privinţa caractinării şi izolării persoanelor infectate cu noul coronavirus.

„Trei săptămâni nu am avut nicio pârghie legală să luăm măsuri faţă de persoanele pozitive şi faţă de persoanele cu care pozitivii au intrat în contact”, a mai spus premierul.

Un număr de 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, iar 45 persoane au murit. Numărul bolnavilor internaţi la ATI a ajuns la 458, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO