Nebuloasa din jurul proiectului privind Pilonul II continuă: „Se încearcă o majorare a contribuţiilor pe uşa din spate, pentru că nu sunt bani pentru plata pensiilor”

23 mai 2018 Autor: Adelina Mihai

♦ Discuţiile privind eventuala „naţio­nalizare” a Pilonului II de pensii au apărut în contextul în care, într-un do­cument publicat pe site-ul guver­nului privind programul legislativ al guvernului pentru perioada mai – decembrie 2018, apar o serie de modificări propuse pentru un proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II).

Documentul de pe site-ul guvernului care anunţă, prin­tre altele, sus­pen­darea contri­buţiilor la pensiile din Pilonul II în perioada mai – decembrie 2018 a bulversat mediul de busines şi a stârnit reacţii la cel mai înalt nivel din administraţia publică. Ieri seară, preşedintele Klaus Iohannis i-a mustrat pe guvernanţi cu privire la acest subiect, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

„Se discută de câteva zile bune despre Pilonul II de pensii. Din păcate, până şi cei de la PSD se contrazic între ei - ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează Pilonul II de pensii, ba se suspendă, ba nu se suspendă, ba există un proiect asumat, ba este un proiect care nu a fost asumat - o harababură totală. Şi totuşi, lumea îşi pune întrebarea: «De ce s-a creat această incertitudine din partea PSD? Oare ce ţintesc ei? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut!». Unii îşi pun chiar întrebarea dacă aceşti bani care, de exemplu, dacă se suspendă Pilonul II, aceşti bani care nu vor intra la Pilonul II vor fi folosiţi poate în altă parte. Nu ştiu, dar ei trebuie să ne dea un răspuns şi în acest sens cred că guvernul şi PSD trebuie să răspundă public, clar, documentat la două întrebări. Una: «Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii?». Clar, răspicat, cu argumente! Iar întrebarea a doua pentru guvern este următoarea: «Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?»”, a spus aseară preşedintele Klaus Iohannis.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Pilonul II
, contributii
, pensii
, angajator
, buget
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide