Eveniment

Neil Armstrong a murit. Primul om care a păşit pe Lună avea 82 de ani - FOTO

Autor: Ana Borlescu

26.08.2012, 11:25 558

Aflaţi la bordul navetei Apollo 11, Neil Armstrong şi colegul său Buzz Aldrin au păşit pe Lună la 20 iulie 1969.

Astronautul s-a născut la 5 august 1930 la Wapakoneta, în Ohio (nord). Acesta şi-a început cariera la NASA, agenţia spaţială americană, în 1955. Neil Armstrong a fost înzestrat cu conducerea primei misiuni lunare americane la bordul capsulei Apollo 11 alături de astronauţii Buzz Aldrin şi Michael Collins. Acesta a ajuns pe Lună la bordul modulului Eagle în iulie 1969 şi şi-a asigurat locul în istorie declarând, când a păşit prima dată pe Lună: "Este un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire".

Potrivit Reuters, familia fostului astronaut a anunţat sâmbătă decesul acestuia. "Am fost devastaţi să aflăm că Neil Armstrong a murit în urma unor complicaţii (…). Neil a fost iubitul nostru soţ, tată, bunic, frate şi prieten", se arată în declaraţia familiei. Armstrong a fost suspus unei operaţii pe cord deschis pentru desfundarea unei artere coronare, la începutul lunii, la doar două zile după ce şi-a sărbătorit ziua de naştere, pe 5 august. În calitate de comandant al misiunii Apollo 11, Armstrong a devenit primul om care a păşit pe Lună, pe 20 iulie 1969, când a rostit celebrele cuvinte: "un pas mic pentru om, unul mare pentru omenire". Aceste cuvinte reprezintă în continuare unul dintre cele mai cunoscute citate din limba engleză.

Mai multe detalii pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO