• Leu / EUR4.9459
  • Leu / GBP5.7464
  • Leu / USD4.6730
Eveniment

Neînţelegeri în alianţa de guvernare. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu: Nu pot să vin cu un slogan, trebuie să ţinem cota unică, fără să explic de ce. Premierul Ciucă: PNL continuă să susţină cota unică, noi nu susţinem introducerea de taxe şi impozite noi

Neînţelegeri în alianţa de guvernare. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu: Nu pot să vin cu un slogan, trebuie să ţinem cota unică, fără să explic de ce. Premierul Ciucă: PNL continuă să susţină cota unică, noi nu susţinem introducerea de taxe şi impozite noi

Autor: Gabriel Pecheanu

20.05.2022, 12:00 619

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune, vineri, la o întâlnire cu antreprenorii, că cei care susţin menţinerea cotei unice trebuie să prezinte argumentele: „Eu nu pot să vin în faţa dvs cu un slogan - trebuie să ţinem cota unică, fără să explicăm de ce trebuie să ţinem cota unică, care sunt avantajele”.

„Trebuie să ne aşezăm la masă cu toţii - nu trebuie să decidă guvernanţii într-un birou sau o coaliţie sau oamenii politici. Eu am vrut să provoc un dialog cu toţi actorii sociali şi cu tot mediul de afaceri, fiindcă de această dată trebuie să creem o perspectivă pe ternem mediu şi lung. Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste. Eu nu pot să vin în faţa dvs cu un slogan - trebuie să ţinem cota unică, fără să explicăm de ce trebuie să ţinem cota unică, care sunt avantajele, care sunt dezavantajele, de unde nu s-a mai dezvoltat economia şi de ce avem un handicap faţă de alte state ale Uniunii Europene”, spune Marcel Ciolacu, prezent la o întâlnire cu antreprenorii.

El afirmă că România este „pe ultima sută de metri înainte de a intra în OECD”.

„Cu alte cuvinte, începem să fim recunoscuţi că suntem o ţară dezvoltată, nu în curs de dezvoltare. Societatea românească trebuie să se dezvolte cu ajutorul dvs şi cu experienţa dvs de antreprenori de la firul ierbii. Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să stricăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, conchide Ciolacu.

„PNL continuă să susţină cota unică, noi nu susţinem introducerea de taxe şi impozite noi”, a spus, tot vineri, la Cluj Napoca, premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9459
Diferență: -0,0243
Ieri: 4.9471
Azi: 4.6730
Diferență: -0,3731
Ieri: 4.6905
Azi: 5.7464
Diferență: -0,4073
Ieri: 5.7699
Azi: 4.8803
Diferență: -0,3492
Ieri: 4.8974