Eveniment

Nemulţumiri în USR din cauza candidaţilor la europarlamentare. Dacian Cioloş ar deschide lista comună cu PLUS

Nemulţumiri în USR din cauza candidaţilor la...

Autor: Departamentul Politic

02.02.2019, 13:57 136

La ora transmiterii acestei ştiri, lista comună a candidaţilor la alegerile europarlamentare, a alianţei USR-PLUS este următoare: Dacian Cioloş (PLUS), Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pîslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Nicolae Ştefănuţă (USR) şi Dragoş Tudorache (PLUS). Lista încă nu a fost votată în şedinţa Comitetului Politic al USR, au precizat sursele citate.

Conform surselor menţionate, USR mizează ca prin alianţa USR-PLUS să obţină şase locuri eligibile la europarlamentare.

Câţiva membri sunt destul de vocali în şedinţa partidului, spunând că nu doresc o alianţă între cele două partide. Totuşi numărul acestora este minoritar.

Sursele politice au spus, pentru MEDIAFAX, că în acelaşi timp cu reuniunea, de sâmbătă, a Comitetului Politic al USR se desfăşoară şi o şedinţă a PLUS. De asemenea, de la ora 14.00, Dacian Cioloş va ţine un discurs în cadrul evenimentului USR, au adăugat sursele menţionate. Şi liderul USR Dan Barna va susţine un discurs în cadrul evenimentului organizat de PLUS.

Pe de altă parte, este posibil ca decizia finală referitoare la o listă comună USR-PLUS la alegerile europarlamentare să fie amânată pentru săptămâna viitoare din cauza că nu există încă un acord cu privire la ponderea candidaţilor din partea celor două partide.

Şedinţa Comitetului Politic al USR va dura până la ora 18.00, urmând ca la 18.30, preşedintele partidului, Dan Barna, să susţină o conferinţă de presă în care să anunţe deciziile de sâmbătă ale formaţiunii.

La finalul lunii noiembrie a anului trecut USR a stabilit lista finală a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, aceasta fiind deschisă de Cristian Ghinea şi Clotilde Armand. Umătorii pe listă sunt: Vlad Marius Botoş, Vlad Dan Gheorghe, Naomi Reniuţ, Radu Ionuţ Ghelmez, Radu Nicolae Mihaiu, Iulian Lorincz, Adrian Cristian, Camelia Carmen Crişan, Gheorghe Ţăranu, Silviu Gurliu, Teodora Stoian, Alexandru Gabriel Vărzaru.

La finalul săptămânii trecute, membrii PLUS au votat, în cadrul Consiliului Naţional, primii 43 de candidaţi la alegerile europarlamentare. Pe primele cinci locuri sunt Dacian Cioloş, preşedintele formaţiunii, Dragoş Pîslaru, Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu şi Alin Cristian Mituţă.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în luna mai a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO