Eveniment

Nereguli în secţiile Spitalului de Urgenţă Piteşti: S-au găsit infiltraţii, iar protocolul de sterilizare a fost încălcat

Nereguli în secţiile Spitalului de Urgenţă Piteşti:...

Autor: Cosmin Pirv

17.08.2023, 10:01 73

Infiltraţii la nivelul plafonului în secţia de Obstretică-Ginecologie şi protocol încălcat de sterilizare în secţia Oftalmologie, sunt concluziile la care au ajuns inspectorii DSP Argeş în urma unui control făcut la Spitalul de Urgenţă Piteşti.

Potrivit prefectului judeţului Argeş, Radu Perianu, care a dispus controale în spitalele din judeţ, în acest zile sunt verificate în continuare secţiile Spitalului de Urgenţă Piteşti.

Acesta spune că Direcţia de Sănătate Publică i-a transmis mai multe probleme pentru care inspectorii au dat sancţiuni şi au cerut să fie luate măsuri.

„În secţia Obstretică-Ginecologie, inspectorii DSP au constatat că sunt infiltraţii la nivelul plafonului, pe un hol şi într-un salon în care sunt cazate lehuze. Au cerut ca locaţiile să fie igienizate şi au stabilit termen până la sfârşitul aceste luni. La Oftamologie nu se respectă protocolul stabilit pentru sterilizare şi a fost aplicată o amendă în valoare de 2000 de lei. Tâmplăria din lemn este o problemă, îndeosebi cea de la nivelul grupurilor sanitare, pentru că este veche, s-a deteriorat şi nu mai poate fi curăţată şi dezinfectată. Tot raportul preliminar al DSP Argeş arată că nu este asigurată dotarea minimă cu grupuri sanitare în întreaga unitate spitalicească”, susţine prefectul.

Conform acestuia, în saloane nu se asigură dotările minime obligatorii ce prevăd o priză de oxigen la două paturi şi sonerie la fiecare pat: „Încă se pratică să anunţe cineva o asistentă sau o infirmieră dacă un bolnav are nevoie de sprijin”.

Radu Perianu anunţă că reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au dat amenzi în valoare de 5500 lei, una dintre ele unui agent economic care are un spaţiu închiriat în incinta spitalului şi care avea frigiderele alimentate de la prize desprinse din perete, un pericol clar de producere a unui incendiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO