Eveniment

Neregulile încep să iasă la iveală: trei localuri din Prahova cu capacitatea de peste 150 persoane funcţionează fără autorizaţie de la ISU

Neregulile încep să iasă la iveală: trei localuri din...

Autor: Daciana Ilie

02.11.2015, 17:43 600

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, colonelul Nicolae Popescu, în judeţul Prahova au fost declarate 11 unităţi de alimentaţie publică a căror capacitate depăşeşte 200 de persoane la parter sau 150 de persoane la etaj, iar trei dintre acestea funcţionează fără să aibă autorizaţii pentru stingerea incendiilor eliberate de ISU.

Şeful ISU Prahova a precizat că instituţia pe care o reprezintă a amendat cele trei localuri cu 5.000 de lei.

Deşi nu deţin autorizaţie pentru stingerea incendiilor, localurile respective funcţionează în continuare, toate fiind situate în oraşul Ploieşti sau în zona limitrofă municipiului reşedinţă de judeţ.

”Cele trei locaţii unde am dat sancţiuni sunt monitorizate permanent de noi atât pe linie preventivă, dar şi pe linie de intervenţie, în sensul că noi executăm patrule la aceste spaţii şi permanent le avem sub observaţie” a declarat luni Nicolae Popescu.

Şeful ISU Prahova a precizat că este posibil ca în judeţ să existe şi alte unităţi de alimentaţie publică a căror capacitate depăşeşte 150 de persoane la etaj sau 200 de persoane la parter care funcţionează ocazional şi că acestea vor fi identificate şi monitorizate.

”Pe toate localităţile, cele 104 localităţi, am notificat pentru a culege toate datele de identificare pentru toate spaţiile, mă refer la toate construcţiile civile şi industriale unde se pot organiza asemenea manifestări, adunări cu participare de public numeros, în scopul stabilirii măsurilor de siguranţă pentru participanţi. De asemenea, noi vom reverifica măsurile de siguranţă la toate aceste construcţii la care am făcut referire. (…) Trebuie să scot în evidenţă faptul că este posibil să fie şi alte spaţii pe care noi nu le cunoaştem şi trebuie să le identificăm în sensul că aceste activităţi se organizează foarte rar sau când vremea le permite”, a mai spus comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Potrivit unor surse din administraţia publică din Prahova, niciunul dintre cele opt localuri de alimentaţie publică din judeţ care au autorizaţie pentru stingerea incendiilor nu este situat în cele trei staţiuni de pe Valea Prahovei, respectiv Sinaia, Buşteni şi Azuga.

Cu toate acestea, în staţiunile de la munte funcţionează mai multe cluburi care în fiecare weekend reunesc un număr mare de persoane, dar ai căror administratori au declarat autorităţilor un număr mai mic decât numărul real al celor care merg la petreceri în respectivele cluburi, au precizat sursele citate.

Potrivit ultimului bilanţ, în urma incendiului izbucnit vineri noapte în clubul Colectiv au murit 31 de persoane, ultima - un tânăr neidentificat de la Spitalul de Arşi- în cursul zilei de luni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO