Eveniment

New York Times îşi retrage pentru prima dată în peste o sută de ani corespondenţii din Rusia

New York Times îşi retrage pentru prima dată în peste...

Autor: Petru Mazilu

09.03.2022, 10:51 1195

Publicaţia New York Times îşi retrage pentru prima dată în peste o sută de ani corespondenţii din Rusia din cauza războiului din Ucraina. Nici Stalin şi Războiul Rece nu ne-au îndepărtat din Rusia, a spus un reprezentant al publicaţiei, citat de CNN.

New York Times (NYT) şi-a retras toţi corespondenţii din Rusia şi pentru prima dată în peste o sută de ani nu are jurnalişti acolo.

„O zi foarte tristă pentru istoria New York Times din Moscova. Scoatem toţi corespondenţii din ţară. Am avut reporteri acolo fără întrerupere din 1921, cu una sau doua scurte întreruperi din cauza problemelor cu viza. Nici Stalin, nici Războiul Rece, nu ne-au dat afară”, a explicat Neil MacFarquhar, un fost şef al biroului din Moscova.

Ziarul a anunţat decizia de a se retrage din Rusia printr-un comunicat.

„Noua legislaţie din Rusia caută să condamne ştirile independente şi exacte despre războiul din Ucraina. Pentru siguranţa şi securitatea stafului nostru din regiune, îl mutăm în afara ţării”, a spus purtătorul de cuvânt al NYT, Danielle Rhoades Ha.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO