Eveniment

Nici vremea rea nu-i împierdică: Asfaltare pe ninsoare, la Galaţi. Muncitorii toarnă asfalt încins pe străzile umede

Nici vremea rea nu-i împierdică: Asfaltare pe ninsoare,...

Autor: Petre Mazilu

16.11.2018, 17:30 117

Muncitorii unei companii edilitare din Galaţi au plombat mai multe străzi din oraş în timp ce ningea şi carosabilul era umed,imaginile fiind filmate de un gălăţean şi postate pe Facebook. ”Vremea se schimbă rapid de la o oră la alta. Încercăm să astupăm gropile mari”,spune şeful companiei edilitare.

În imaginile care circulă pe Facebook apar mai mulţi muncitori care descarcă sau aruncă asfalt încins dintr-un camion. Asfaltul este aruncat în gropile de pe stradă şi, apoi, un utilaj nivelează stratul fierbinte, deşi afară fulguieşte, iar temperaturile se apropie de zero grade Celsius.

Mai mulţi gălăţeni s-au declarat revoltaţi de imagini, susţinând că autorităţile îşi bat joc de bani, deoarece asfaltul nu se prinde în astfel de condiţii.

„Uite ce frumos se lucrează în România..... Pentru o priză bună se asfaltează pe ploaie”, a comentat un gălăţean.

”Dacă s-ar respecta procedurile şi compoziţia materialelor, nu ar fi nici o problemă! Am văzut de nenumărate ori în Germania sau Austria cum se asfalta pe ploaie şi ninsoare! Dar la noi....!!”, a scris un alt utilizator.

Reprezentanţii societăţii care au plombat străzile din Galaţi spun că au avut lucrări la infrastructură în ultimele zile şi au fost surprinşi de vremea rea. În plus, lucrări în condiţii asemănătoare au fost făcute şi în trecut, iar gropile nu au mai apărut, spun şefii societăţii.

„Asfaltul se aşterne până la o temperatură de cinci grade, ieri erau şapte grade, ieri am avut mai multe operaţiuni. S-a asfaltat şi astăzi pentru că noi facem comanda de asfalt de azi pe mâine, dacă nu îl folosim îl pierdem. În plus, vremea se schimbă rapid de la o oră la alta. Încercăm să astupăm gropile mari. S-a mai întâmplat, avem un loc pe centură unde au fost discuţii. A fost turnat asfalt în urmă cu cinci ani şi s-a prins foarte bine, atunci au fost discuţii pentru că erau condiţii meteo asemănătoare. Ne asumăm aceste lucrări. Vremea va fi din ce mai rea şi mai bine facem aceste plombări acum ca să nu rămână gropi pe străzi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul companiei edilitare, Mirela Furtună.

Lucrările de vineri s-au desfăşurat în mai multe cartiere ale oraşului Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO