Eveniment

Niciun spital din judeţul Alba nu are staţie proprie de tratare a apelor uzate

Niciun spital din judeţul Alba nu are staţie proprie de...

Autor: Dragos Suciu

21.06.2017, 18:21 135

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, ec. Alexandru Sinea, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că spitalele din judeţul Alba nu prezintă neconformităţi majore, însă deficienţa generală este lipsa staţiilor de tratare a apelor uzate.

”Acţiunea de control în spitalele şi unităţile sanitare din Alba am dorit să o facem cât mai bine şi să luăm la puricat toate secţiile. Aş putea să spun că situaţia spitalelor s-a schimbat sau chiar s-a îmbunătăţit de la un an la celălalt. Multe dintre deficienţele care le aveau în 2016, în 2017 nu le mai au, le-au remediat, tocmai ca urmare a investiţiilor de la autorităţi locale, Ministerul Sănătăţii sau alte surse. Toate spitalele publice sunt autorizate sanitar, cu plan de conformare până în 2020. Dacă îmi permiteţi, o deficienţă generală la toate spitalele ar fi lipsa staţiilor de tratare a apelor uzate. La nivelul secţiilor de boli infecţioase şi TBC funcţionează instalaţii artizanale, dar noi considerăm că se poate mai mult. Nu sunt suficiente şi eficiente pentru aşa ceva. Este o problemă la nivel de ţară, nu doar în judeţul nostru, dar dorim să ţintim sus în ceea ce priveşte spitalele şi să încercăm să depunem eforturi pentru a remedia aceste deficienţe. Pot să afirm cu tărie că spitalele din judeţul Alba nu au deficienţe majore, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche. Dacă ar fi să realizăm un clasament naţional ne poziţionăm în partea superioară. Noi ne dorim să sprijinim spitalele în mod egal”, a spus Alexandru Sinea.

La rândul său, directorul adjunct al DSP Alba, medic epidemiolog Dana Popa Dreghici, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că speră ca până în 2020 toate spitalele îşi vor achiziţiona staţii de tratare a apelor uzate.

De asemenea, potrivit unui raport trimis de DSP Alba, alte neconformităţi din spitale vizează lipsa dotărilor din saloane, numărul scăzut de grupuri sanitare, lipsa boxelor pentru materiale de curăţenie sau a ploscarelor.

În judeţul Alba sunt nouă spitale publice dintre care unul judeţean de urgenţă, trei municipale, trei orăşeneşti, un spital de pneumoftiziologie şi un spital de boli cronice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO