Eveniment

Nicolae Ciucă face apel la ministere: Fiecare minister trebuie să afişeze informaţii despre fondurile europene, pentru românii din afară

Nicolae Ciucă face apel la ministere: Fiecare minister...

Autor: Andreea Tobias

15.07.2022, 10:49 65

Fiecare minister va trebui să afişeze pe site informaţii despre posibilităţile pe care le au românii din diaspora care vor să revină acasă şi care vor să acceseze fonduri europene.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ministerelor, vineri, după discuţii cu Ministerul de Externe, ambasadori şi românii din diaspora, să afişeze informaţii despre fonduri europene pe site-urile lor.

„Românii din diaspora au nevoie de date şi informaţii despre posibilităţile şi facilităţile pe care pot să le aibă pentru a accesa fonduri europene, pentru a avea imaginea tuturor măsurilor şi dezvoltărilor la nivelul Guvernului României. Sunt români care vor să se întoarcă acasă, iar pentru toate acestea au nevoie de date şi informaţii. Ca atare fiecare minister va realiza pe pagina proprie o fereastră în care îşi va depozita toate aceste informaţii şi desigur vom avea puncte de contact”, a declarat prim-ministrul.

La ambasade şi consulate vom exista „asemenea structuri” care să fie în măsură să asigure toate aceste informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO