Eveniment

Nicolae Ciucă: La sfârşitul anului 2022 cifra totală a investiţiilor se ridică la 73 de miliarde de lei

Nicolae Ciucă: La sfârşitul anului 2022 cifra totală...

Autor: Gabriel Pecheanu

11.01.2023, 11:48 35

La sfârşitul anului 2022 cifra totală a investiţiilor se ridică la 73 de miliarde de lei, din 88 de miliarde de lei alocate, anunţă premierul Nicolae Ciucă.

„Doresc să fac referire la primele cifre pe care am putut să le agregăm după încheierea anului. Avem veşti foarte bune de ceea ce înseamnă programul de investiţii, aşa cum ne-am asumat prin obiectivele de guvernare. Astfel, la sfârşitul anului 2022 cifra totală a investiţiilor se ridică la 73 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă un record pentru investiţiile din ţara noastră, din banii de la buget”, spune Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

El aminteşte că au fost alocate 88 de miliarde alocate de la buget pentru investiţii.

„Trebuie să recunoaştem că nu am reuşit să atinngem obiectivul de 100%, dar ţinând cont de condiţiile în care s-a derulat activitatea economică şi bulversarea creată de creşterea preţurilor la materiale şi măsurile luate la nivelul Guvernului pentru a reuşi să compensăm această creşterea ne-a ajutat ca în a doua parte a anului să reuşim să gestionăm cum se cuvine domeniul investiţiilor şi să putem să avem această cifră, care vine şi confirmă încă un trend cîât se poate de pozitiv pentru economic anoastră - cea mai mare parte a bugetului nu se realizează pe consum, cum eram obişcnuiţi, iar investiţiile încep să aibă o contribuţie majoră la bugetul de stat”, încheie premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO