Eveniment

Nicolae Ciucă reacţie la estimările BNR şi CE: Soluţiile Guvernului au primit două noi validări. România îşi menţine ritmul de dezvoltare

Nicolae Ciucă reacţie la estimările BNR şi CE:...

Autor: Gabriel Pecheanu

14.07.2022, 15:19 81

Soluţiile Guvernului pentru susţinerea economiei şi protejarea cetăţenilor de efectele crizelor pe care le traversăm au primit două noi validări, transmite premierul Nicolae Ciucă, după anunţul BNR privind investiţiile directe străine şi prognoza Comisiei Europene.

„Soluţiile Guvernului pentru susţinerea economiei şi protejarea cetăţenilor de efectele crizelor pe care le traversăm au primit, azi, două noi validări. Potrivit Băncii Naţionale a României, investiţiile străine directe în ţara noastră au crescut cu peste 50 la sută în primele cinci luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la un total de peste 3,7 miliarde de euro. Încrederea investitorilor străini în capacitatea României de a-şi dezvolta economia într-o perioadă marcată de crize multiple reprezintă unul dintre pilonii de bază ai politicilor Guvernului, alături de absorbţia fondurilor europene şi de investiţiile naţionale fără precedent în ultimii 30 de ani”, afirmă Nicolae Ciucă.

Premierul aminteşte şi de prognoza Comisiei Europene privind creşterea economică a României în 2022.

„România îşi menţine ritmul de dezvoltare, în ciuda contextului dificil la nivel european, aşa cum reiese din datele publicate astăzi de Comisia Europeană, care a revizuit, în creştere, prognoza privind avansul economiei noastre în acest an, la 3,9 la sută, faţă de estimările din această primăvară, de 2,6 la sută. Guvernul va continua politica de încurajare a investiţiilor şi de susţinere a mediului privat, consolidând cadrul de măsuri necesare dezvoltării şi modernizării ţării”, conchide Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO