Eveniment

Nicolae Demetriade, preşedintele ANAT trage un semnal de alarmă: Va fi dezastruos dacă nu deschidem în 15 iunie. Va fi o lovitură extrem de gravă pentru hoteluri şi restaurante

Nicolae Demetriade, preşedintele ANAT trage un semnal de...

Autor: Andreea Tobias

08.06.2020, 14:03 111

Oamenii aşteaptă cu nerăbdare deschiderea sezonului, iar întârzierea chiar şi cu o săptămână a redeschiderii restaurantelor şi a hotelurilor va fi o lovitură extrem de gravă, a declarat la Digi24 preşedintele ANAT, Nicolae Demetriade.

„Guvernanţii ar trebui să înţeleagă că e aşteptat cu nerăbdare momentul 15 iunie, întârzierea chiar cu o săptămână peste această dată ar genera o mare dezamăgire, iar pentru hoteluri, restaurante ar fi o lovitură extrem de gravă”, a spus Nicolae Demetriade.

Potrivit lui Demetriade, numărul mare de turişti prezenţi la mare şi la munte în acest weekend arată dorinţa turiştilor ca sezonul estival să fie redeschis.

„Nu mai putem să ţinem oamenii. Mai mult, efectul asupra hotelierilor va fi dezastruos dacă nu reuşim să deschidem sezonul la 15 iunie.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că starea de alertă ar putea fi prelungită după data de 15 iunie. Decizia va fi luată în funcţie de evoluţia epidemiei în România.

„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru”, a spus Nelu Tătaru, la B1 TV.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO