Eveniment

Nicolae Istudor a fost reales rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti pentru următorii patru ani

Numărul de voturi exprimate în favoarea lui Nicolae Istudor a fost de 681 din totalul de 757 de voturi exprimate, adică o proporţie de 90%. Pentru obţinerea majorităţii era nevoie de 380 de voturi.

Numărul de voturi exprimate în favoarea lui Nicolae Istudor a fost de 681 din totalul de 757 de voturi exprimate, adică o proporţie de 90%. Pentru obţinerea majorităţii era nevoie de 380 de voturi.

Autor: Miruna Diaconu

27.02.2020, 00:03 1163

Nicolae Istudor a fost  reales cu circa 90% din voturi, fiind singurul candidat pentru poziţia de rector.

Profesorul universitar Nicolae Istudor, 52 de ani, a fost reales în funcţia de rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) pentru perioada 2020-2024, fiind singura candidatură depusă pentru această funcţie. Nicolae Istudor, rectorul în exerciţiu al universităţii, a fost reales în această funcţie după un mandat de patru ani şi alţi 12 ani de prezenţă activă în top managementul ASE.

Academia de Studii Economice este cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ economic şi administraţie publică din România. Majoritatea economiştilor de top în mâna cărora se află soarta economiei româneşti au trecut pragul acestei universităţi. Academia de Studii Economice are 13 facultăţi şi pregăteşte circa 23.000 de studenţi. Numărul de voturi exprimate în favoarea lui Nicolae Istudor a fost de 681 din totalul de 757 de voturi exprimate, adică o proporţie de 90%.

Pentru obţinerea majorităţii era nevoie de 380 de voturi. Rezultatul alegerilor urmează a fi validat de Senatul Universitar al Academiei de Studii Economice din Bucureşti în sedinţa din 2 martie, ulterior va fi înaintat Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru emiterea Ordinului de ministru de confirmare a prof. univ. dr. Nicolae Istudor în funcţia de rector al ASE pentru perioada 2020-2024.

În perioada 2008-2012, Nicolae Istudor a ocupat funcţia de prorector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, anterior acestei funcţii fiind şeful Catedrei „Economia şi Tehnologia Producţiei Agricole şi Alimentare“. Nicolae Istudor a fost vicepreşedinte al Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior, vicepreşedinte al Asociaţiei Generale a Economiştilor din România. Recent, Nicolae Istudor a fost desemnat să intre în consiliul de supraveghere a Fondului Român de Contragarantare ca membru provizoriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO