Eveniment

Nicolae Robu, despre o eventuală candidatură ca independent: Dacă timişorenii mă vor, voi candida

Nicolae Robu, despre o eventuală candidatură ca...

Autor: Luiza Paraschivu

05.01.2020, 22:15 237

Nicolae Robu nu exclude o eventuală candidatură ca independent pentru un nou mandat la Primăria Timişoara. Întrebat de MEDIAFAX despre această posibilitate, Robu a spus: „Dacă simt că timişorenii doresc să le fiu primar în continuare, atunci desigur voi candida”.

Trimis în judecată de DNA, alături de alţi inculpaţi, în dosarul privind casele naţionalizate, Nicolae Robu se pregăteşte să candideze pentru un nou mandat la primăria oraşului.

Acesta a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că doreşte să rămână, în continuare, primar al Timişoarei, din partea PNL. El spune că acuzaţiile care i se aduc nu contravin criteriilor de integritate din partid şi că, până acum, nu s-a discutat despre posibilitatea ca PNL să-i retragă sprijinul.

„Eu sunt membru PNL, primar PNL şi doresc să rămân în continuare PNL-ist şi candidat PNL la funcţia de primar al Timişoarei pentru că nu sunt acuzat de corupţie, nu am făcut nimic imoral, este o judecată care se va produce la nivelul instanţelor şi eu sper să îmi fie recunoscută nevinovăţia. Până la ora actuală nu au existat discuţii în partid, sunt doar discuţii mediatice. Pentru că noi avem în partid criterii de integritate, dar ele vizează trimiterea în judecată pentru acte de corupţie. Eu n-am făcut, nu m-a acuzat nimeni, nici măcar DNA-ul că aş fi comis vreun act de corupţie.”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Întrebat dacă va candida ca independent, în situaţia în care PNL îi va retrage sprijinul, primarul Timisoarei a spus că important pentru el este ce simte din partea timişorenilor.

„Nu vreau să discut astfel de ipoteze. Eu am declarat că pentru mine este important ce simt din partea timişorenilor. Dacă simt că timişorenii doresc să le fiu primar în continuare, atunci desigur voi candida, asta am spus. Dacă dimpotrivă, voi simţi că timişorenii nu mai doresc să fiu eu primarul Timişoarei, atunci ne vedem fiecare de drumul nostru. Nu m-am născut primar şi nu mă cramponez de poziţia aceasta”, a mai spus Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a fost trimis în judecată de DNA, alături de alţi inculpaţi, în dosarul privind casele naţionalizate, edilul fiind acuzat de procurori de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite în formă continuată. Prejudiciul este de peste 9 milioane de euro.

Dosarul vizează vânzarea frauduloasă şi la preturi modice a peste 200 de imobile din Timişoara.

Nicolae Robu a reacţionat imediat după decizia procurorilor DNA şi a spus că nu are nimic în comun cu vânzarea/retrocedarea de locuinţe valoroase, în zona centrală.

„Implicarea mea în dosar consistă exclusiv în semnarea a două contracte de vânzare-cumpărare pentru două locuinţe de mică valoare, deloc centrale, ultramodeste, una de 25 mp, alta de 50 mp, dintr-un fund de curte, locuinţe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înfiinţată pe vremea precedentului Primar. Eu doar am semnat contractele, ne le-am dispus şi le-am semnat sub garanţia că ele respectă legea în toate privinţele. Cu mine ca Primar nu s-a retrocedat nicio clădire, nicio locuinţă, nici către clanuri, nici către neclanuri, nici în centru, nici la periferie, dimpotrivă, cu mine ca Primar, au fost readuse în domeniul public, prin instanţă, 3 clădiri spitaliceşti ultracentrale, ajunse la clanuri, precum şi, după câţiva ani de lupte grele, toate cele 8 foste cinematografe -două ultracentrale!-, ţinute în stand-by pt a se pune mâna pe ele de către unii-alţii! Sunt cinstit 100%, aşa cum am mai declarat şi când pretind asta mă pot uita în ochii oricui!”, a spus Nicolae Robu la sfârşitul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO