Eveniment

Nicolăescu: Cardul de sănătate ar putea să funcţioneze în timp foarte scurt

Nicolăescu: Cardul de sănătate ar putea să...

Autor: Aurelia Alexa

14.04.2013, 12:18 155

Nicolăescu a ţinut să sublinieze că, de la preluarea mandatului, a făcut demersuri pentru funcţionarea cardului de sănătate, în acest sens având întâlniri cu Casa de Asigurări, căreia i-a transmis tot ce era necesar, şi încheind contractul cu Imprimeria Naţională.

"Suntem în ultima fază de negociere a contractului cu Imprimeria Naţională, iar eu cred că în timp foarte scurt, o săptămână, două, trei, va putea începe să funcţioneze acest program, în sensul în care, aşa cum ne-a promis Imprimeria, undeva cu luna mai sau iunie să înceapă să livreze câte un milion de carduri pe lună", a explicat ministrul Sănătăţii.

Producţia pentru toate cardurile de sănătate ar putea dura 18 luni, Ministerul Sănătăţii angajându-se să cumpere 20 de milioane de astfel de carduri.

Valoarea unui card va fi de 2,2 euro, bani pe care îi va achita ministerul.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat, în 19 decembrie 2012, primele carduri electronice active, acestea fiind primite de doi arădeni aleşi aleator, care nu le vor putea utiliza însă decât după ce toţi furnizorii de servicii medicale vor avea terminale de citire a cipurilor, cel mai probabil din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO