Eveniment

Nicolăescu: La mijlocul lunii noiembrie vom lansa în dezbatere publică noua listă de medicamente compensate

Nicolăescu: La mijlocul lunii noiembrie vom lansa în...

Autor: Ioana David

29.10.2013, 11:52 134

Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a spus că la mijlocul lunii noiembrie va lansa în dezbatere publică noua lista de medicamente compensate.

“Suntem în faza finală de evaluare a tehnologiilor medicale. Principala instituţie nemulţumită este Casa Naţională de Asigurări de Sănătate , care este îngrijorată că nu va avea suficienţi bani. Lista nouă nu va pica din cer. Ea este trecută prin mai multe site şi va intra în vigoare împreună cu pachetul de bază şi cu pachetul de programe naţionale”, a prezcizat Nicolăescu. El a fost prezent la evenimentul Mediafax Talks About Innovation in Healthcare.

Ulterior, urmează ca lista să fie revizuită în sensul scoaterii anumitor produse vechi pentru care există terapii mai noi.

“Nu avem forţa tehnică necesară, nu avem atâţia specialişti astfel încât să facem şi actualizarea şi revizuirea listei în acelaşi timp”, a adăugat Nicolăescu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO